Verslag Egmond halve marathon.

Gisteren heb ik voor de 4de keer mee gedaan aan de Egmond halve marathon. En dit keer werden alle atleten getrakteerd op een windkracht 6/7 tegen op het strand. Wat heb ik van deze wedstrijd enorm genoten. Daar heeft mijn tegenvallende eindpositie (68ste plek) en eindtijd 1:18:59 verder geen invloed op.

Blog 2

In de dagen ervoor wist ik nog niet zeker of ik wel zou starten tijden de Egmond halve marathon. Vorige week had ik mijn enkel behoorlijk hard tegen een metalen kar aan gestoten.  Hier heb ik behoorlijk last van gekregen. In de afgelopen week heb ik daarom ook bijna helemaal niks gedaan en heel veel rust gehad. Ook ben ik in de afgelopen 3 maanden ook behoorlijk aangekomen en daardoor sta ik eigenlijk veel te zwaar aan de start wat natuurlijk ook niet mee gaat helpen aan een geweldig resultaat. Buiten dat om gaan de trainingen de laatste weken op afgelopen week na wel na behoren. Zaterdag avond heb ik de keuze gemaakt om toch maar aan de start te verschijnen.

Gelukkig heb ik deze keuze voor mijzelf gemaakt. Wat een genot om tijdens deze omstandig heden te morgen lopen.

Bij de start ging iedereen er zeer stevig vandoor om zo snel mogelijk bij het strand te zijn. Eenmaal op het strand aangekomen moest ik zo een 200 tot 300 meter behoorlijk sprinten om nog aansluiting bij de kopgroep te krijgen. Normaal gesproken loop ik in een wedstrijd als Egmond natuurlijk niet in de kopgroep maar met deze omstandigheden is alles anders. Je moet bij de kopgroep zitten om daar gezellig met zijn alle 7 kilometer te dribbelen. Het tempo valt voor een getrainde recreant prima bij te houden. In de kopgroep was het wel behoorlijk onrustig.

Ik had deze editie ook voor geen goud willen missen.

Schoppen en duwen om je plek te behouden. Een paar keer net een voet tegen mijn enkel aan waar ik al last van heb. Ik merk binnen 3/4 kilometer dat het toch alweer behoorlijk gevoelig wordt. Ondertussen probeer ik een beetje uit het gedrang te blijven en wissel ik regelmatig van positie in de groep. Ik heb zelf even op kop mogen lopen en daarna heb ik mij weer snel terug laten zakken opzoek naar een plek uit de wind. Na 7 kilometer ga je het strand af. En ik merkte dat ik heuvel op meer last kreeg. Hierdoor werd ik gedwongen om mij tempo daar wat te laten zakken. Tot het 14 kilometer punt viel het tempo mij nog niet tegen maar daarna heb ik toch nog behoorlijk moeten inleveren.  In de laatste 7 kilometer die voornamelijk wind mee waren heb ik denk ik toch minimaal 2 minuten laten liggen. Hierdoor heb ik behoorlijk wat posities laten liggen. Natuurlijk kan ik hierdoor mij afvragen of het verstandig is geweest om te starten. Maar aan de andere kant. Ik had deze editie ook voor geen goud willen missen.

Gelukkig kon ik vanochtend vroeg direct terecht bij Fysio058 en ben hier direct geholpen aan mijn blessure. Dat is nou een supersnelle hulp!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s