Weg met 2019.

Als ik 2019 op sportief gebied moet omschrijven ben ik snel klaar
één woord drie letters.

www.jolandasiemonsmafotografie.nl

Maar dit is wel heel erg kort door de bocht. Het begin van 2019 ging zeer veel belovend. Helaas ben ik een paar dagen voor het NK cross ziek geworden en had hier dan ook niet moeten starten. Hier heb ik tijdens de Venloop van 2019 ook zeker last van gehad en kwam ik slecht net onder de 1:14 uit. Daarna in april een top maand met 3x in de 32 op de 10km. Met als hoogtepunt een 32:08 in Dokkum. Helaas kan ik dit niet als een PR rekenen aangezien het parcours niet gecertificeerd is. Zo heb ik een het afgelopen jaar toch een aantal keren sneller dan verschillende persoonlijke records gelopen. Alleen elke keer op niet gecertificeerde parcoursen. Dus ik reken het zelf natuurlijk niet als een PR.


Eind april ben ik weer ziek geworden en hier heb ik tot begin juni last van gehad. Aangezien het baanseizoen hierdoor na de klote was heb ik besloten om voor de marathon te gaan trainen.  Niet om hem zelf uit te lopen maar om hem te lopen als haas zodat ik ik in ieder geval weer een doelstelling voor mezelf had die ik ook kan volbrengen. Tijdens deze periode gingen de trainingen zeer goed en ben ik weer op niveau gekomen. En in de week van de marathon ben ik wederom ziek geworden. Ook hier heb ik dan weer dik 5 weken last van gehad. Waardoor ik mij ook weer niet kon voorbereiden op het cross seizoen. Hierdoor heb ik besloten om eerst op gevoel te gaan trainen en wat lokale wedstrijdjes mee te pakken om het plezier in het lopen te behouden. Langzamerhand merk ik dat er weer een stijgende lijn in zit en kan ik weer langzaam voor uit gang kijken.

Zelf weet ik de mogelijke oorzaak waardoor ik in eens een paar keer ziek ben geworden. Hopelijk kan ik in 2020 langere periode’s fit blijven en ook weer genieten van het verbeteren van mijn persoonlijke records.

proostmeerloop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s