Verslag Klap tot Klaploop.

Sinds de Groet uit Schoorlrun heb ik niks meer gepost over het hardlopen op mijn website. In de tussentijd heb ik enkele wedstrijden gedaan en eigenlijk geen tijd gehad om een blog erover te schrijven.  Dat ga ik dan nu ook niet meer doen. Wel schrijf ik een verslag over de Klap tot klaploop waar ik aan mee heb gedaan.

Klaptotklap1

In de aanloop na de Klap tot klaploop begonnen de temperaturen al flink op te lopen. In de week hiervoor kon ik dan ook mooi wennen aan deze warmte.  In de week voor de klap tot klaploop heb ik dan ook flink getraind op het heetst van de dag. Ook in omvang heb ik weer wat meer gedaan dan in voorbereiding op bijvoorbeeld de CPC die afgelast is en de Venloop. De vorm richting deze wedstrijd begon steeds beter te worden en ben dan ook met een flinke dosis zelfvertrouwen aan de start verschenen. De start was iets over twee uur in Musselkanaal. Direct bij de start ging er een Keniaan vandoor met Tom Hendrikse in zijn kielzog. Gezien het deelnemersveld wist ik dat de derde plaats voor mij het maximaal haalbare zou kunnen zijn. Hier ben ik dan ook vol voor gegaan. Deze keer ben ik niet als een idioot van start gegaan maar in een tempo wat reëel zou moeten zijn voor mij. 3:12 in de eerste kilometer. Kilometer twee in exact hetzelfde tempo. In een groepje van drie met twee andere lopers voerde ik het tempo aan. Het kwik was al minimaal boven de 24 graden en probeerde dan ook een beetje wind te vangen en zoveel mogelijk in de schaduw te lopen om niet te warm te worden.

Ik ben ervan overtuigt dat ik mijn persoonlijk record binnenkort ga verbeteren.

Na 5 km kwam ik door rond de 16:20 en had door dat de twee volgers het tempo niet meer bij konden benen. Ik sloeg een gat van circa 50 meter op de concurrentie en ging er dan ook een beetje vanuit dat als ik hetzelfde tempo kon blijven lopen dat ik voor de derde plaats zou kunnen gaan. Rond 7 kilometer was daar ineens Paul Geertsma (Clubgenoot van Lionitas) die mij passeerde. Hierop had ik geen antwoord en liep daarna ook mijn slechtste kilometer in de race.  De derde plek was niet meer binnen bereik. Uiteindelijk ben ik vlak voor de finish ook nog gepasseerd door een andere loper maar kwam toch tevreden met een tijd van 32:50 over de finish. Ruim 24 graden en toch nog zo gemakkelijk onder de 33 minuten gelopen. Daar kan ik voor nu tevreden mee zijn. Natuurlijk wil ik veel sneller lopen en onder de 32 minuten komen. Maar ik ben ook reëel dat je niet elke wedstrijd kan pieken. Wel ben ik er meer dan ooit van overtuigt dat ik binnenkort mijn PR ga verbeteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s