Ganar no es todo, es lo único

Blog 30

Na een week te hebben genoten van de rust ben ik deze week weer begonnen met het trainen richting mijn volgende doel. De komende 10/11 weken zal ik mij gaan richten op de voorbereiding van het baanseizoen. De eerste periode van 3,5 week zal voornamelijk bestaan uit omvang, topsnelheid en duurvermogen. Vanaf 23 april zal ik 12 dagen gaan trainen in Monte gordo (Portugal) om na terugkomst nog 7 dagen te verblijven in Diever. Na de tweede periode zal ik mij gaan richten op de wedstrijden en hierbij zal mijn omvang ook drastisch afnemen en focus ik mij op zoveel mogelijk kwaliteit.

De afgelopen week.
In de afgelopen week heb ik 4 lange trainingen gedaan van boven de 20 kilometer.  Daarnaast heb ik op zaterdag wat ook de eerste echte zonnige dag van 2018 was ook mee gedaan aan een baanwedstrijd in Steenwijk.

Voor de Xalos coffee trainingspakkenwedstrijd heb ik mij ingeschreven op de 5000M. Deze wedstrijd zag ik puur als een 0 meting om te zien waar ik op dit moment sta. De afgelopen maand heb ik twee halve marathon’s gelopen en hierdoor heb ik mede nog geen enkele wedstrijd specifieke training gedaan.  Deze wedstrijd ben ik dan ook ingegaan zonder enkele verwachtingen. De start zou om 16:30 zijn. Eenmaal voorbereid aan de start blijkt dat er een storing is in het computersysteem. Dit heeft als gevolg dat de wedstrijd op dit moment niet kan doorgaan. “fijn, heb ingelopen en me helemaal opgeladen voor de wedstrijd en dan blijkt de boel niet voor elkaar te zijn.” Na een dik half uur gaat de wedstrijd toch door. Nu zijn er twee series en de langzaamste serie start eerst. Dus dit komt er op neer dat ik pas een uur later kan starten. Rond 17:30 om wel precies te zijn. Rond 17:00 weer de hele warming up afgewerkt. En na twee uren in de volle zon is de motivatie er eerlijk gezegd wel een beetje vanaf. Rond 17:30 weer klaar voor de start en weer een beetje opgeladen.

Zodra het startschot klinkt begin ik in het middenveld. Na een ronde daar te hebben gezeten werd voor mij al duidelijk dat dit tempo mij wat te langzaam gaat. Eerste kilometer kom ik door in 3:08. Daarna gaat het tempo langzaam wat verder na beneden en tot 4000M blijft ik constant rond de 3:15 lopen. In de laatste 1000M komt mijn duurvermogen van pas en kan ik nog wat versnellen. Eindtijd 16:05 en een 4de plaats. Het klopt dat deze tijd bijna even snel is als mijn doorkomst op de 5km tijdens de halve marathon van Venlo. Toch ben ik niet ontevreden met deze tijd. Deze tijd loop ik nu zonder enige voorbereiding in een week waar ik al behoorlijk wat omvang had gedraaid. Ook had ik na de finish het idee dat ik nog wel wat langer door had kunnen lopen. Met een tijd van 16:05 kan ik mooi bouwen naar betere tijden.

Na deze wedstrijd voelde de benen ook totaal niet vermoeid aan. Na een goede nachtrust ben ik de volgende dag ook gestart tijdens de Ronde van Súd-west Friesland. 21,1km stond hier op het programma met als doel om hoog in de zone DL3 te lopen en laag in de zone TDL. Met het kwik op 20 graden had ik het veel zwaarder verwacht. Maar niets bleek minder waar. Na 21,1km kom ik als eerste de baan op met ruim 6 minuten voorsprong op de nummer twee. 1:12:58 stond er op de klok. Hier kan ik natuurlijk ook niets minder dan tevreden mee zijn.

Komende zondag staat er dan weer een wedstrijd op het programma en dit is één van mijn favoriete wedstrijd. De Cascaderun en ik zal net als vorig jaar weer meedoen met de 5 e.m.. Benieuwd wat ik daar ga lopen en wat voor trainingen ik in de tussentijd doe? Volg mij op instagram @robvofficial

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s