Van de CPC naar de Venloop.

Na mijn laatste blog waarin ik een trainingsweekje van mij heb omschreven heb ik even een tijdje niks van mij laten horen. Deze keuze is bewust geweest omdat ik mij verder alleen maar wouw gaan focussen op de twee aankomende wedstrijden. In de loop van komende week zal ik nog wel delen wat ik zowel in die periode aan trainingen heb gedaan.

Blog 29.jpg

Nu eerst terug naar de City Pier City 2018

Op zaterdag middag was ik al aangekomen in het hotel wat ik geboekt had in Den Haag. Samen met mijn vader ben ik hier heengegaan.  Mijn vader zal zelf de 10 kilometer lopen en daarna kan hij mij ondersteunen bij de halve marathon. Zaterdag middag heb ik nog even een rondje losgelopen in Den Haag en ben op tijd op bed gegaan om de volgende dag uitgerust aan de start te kunnen staan.

7 uur ’s ochtends gaat de wekker. Na 5 minuten sta ik aangekleed en wel in de lobby van het hotel om even rustig in te gaan lopen. Vanaf dit moment komt de spanning voor de wedstrijd al wat. Na rustige kilometers en wat oefeningen om mijzelf los te maken voel ik dat het goed is. Na het ontbijt ben ik dan ook weer op bed gegaan en ben tot 12 uur blijven liggen zodat ik nog even kan uitrusten. Rond kwart voor 1 zit ik dan in de metro naar Den Haag centraal en heb hier met mijn vader afgesproken. Op het terrein van de CPC kan ik in alle rust omkleden en mij voorbereiden op de wedstrijd. Op de wedstrijd dag lijken de omstandigheden optimaal te zijn. De zon is er weer bij en de temperatuur is heerlijk. Je gelooft het of niet… Ik tref bijna altijd prima weer tijdens de wedstrijden die voor mij belangrijk zijn.

In de tussentijd ben ik nog even rustig aan het inlopen en rond 20 minuten voor de start worden we naar de start begeleid. Vanaf dat moment begin ik behoorlijk zenuwachtig te worden. De wedstrijd waar ik 12 weken voor getraind heb. In deze periode heb ik ook mijn eigen schema’s gemaakt en begeleid ik mijzelf. 14:30 is de start en ik sta eigenlijk wat te ver achterin het startvak. Het wordt wat dringen om verder vooraan te komen.  Na de start heb ik de eerste kilometer flink moeten aanpoten om bij het juiste groepje te komen. Het is gelukt ik zit in een groepje die richting de 70 minuten kan lopen. Het eerste deel is wat tegen de wind in ik pak brutaal de kop omdat ik mij echt goed voel en ben vastbesloten om een nieuwe persoonlijk record te lopen.  Na 5 kilometer kom ik door in 16:21. Op de eerste snelle kilometer na precies op schema. Na 10 kilometer 33:01 nog steeds precies op schema om onder de 70 te lopen. Rond de 14 kilometer ben ik de focus en de concentratie wat kwijt en ineens een kilometer ver boven de 3:30. Dit is niet het plan! Op 15 kilometer kom ik door in een nieuwe PR op de 15 (50:10). Ik heb mijn concentratie weer terug focus mij weer op mijn ademhaling zodat ik weer het tempo vast kan blijven houden. Helaas verlies ik wel 1,5 minuut op schema in het tweede deel.  Tweede 10 kilometer ging in 34:26. Ik kom op de 20 ook door in een nieuwe persoonlijk record (1:07:27). Vanaf dit moment weet ik het zeker ik ga sowieso een nieuw PR lopen op de halve marathon. Ik doe er alles aan om nog onder de 1:11 te lopen maar kom helaas 6 seconden tekort. 1:11:06 is mijn eindtijd. Vooraf had ik op meer gehoopt maar heb deze dag het maximale eruit gehaald wat er deze dag in mij zat. Over 14 dagen is mijn volgende wedstrijd en ben vastbesloten om daar alsnog sneller te lopen.

Vooraf had ik op meer gehoopt maar heb deze dag het maximale eruit gehaald wat er deze dag in mij zat.

Na de CPC heb ik bij kennissen even gedoucht en daarna zijn we op de terug weg even gaan eten bij La Place. Een kwartier na het eten was ik direct misselijk en heb daarna twee dagen alleen maar overgegeven en op bed gelegen. Pas 5 dagen later voelde ik me weer echt wat beter. Met nog 9 dagen tot de Venloop wist ik nog niet zeker of ik dit wel zal gaan halen.

De Dinsdag voor de Venloop heb ik toch besloten om te gaan starten in Venlo. Dinsdag nog een soepele interval training op de asfalt baan van A.V. Lionitas gedaan. Op de ochtend van de Venloop ging de wekker weer op 7 uur ’s ochtends. Dit maar niet alleen voor het inlopen maar ook om de Formule 1 te kunnen zien. Rond een uur of 9:30 zijn we vertrokken naar Venlo. Samen met pa, clubgenoot Willem de Boer en Paul Geertsma zijn we vanuit het hoge noorden prima vertegenwoordigd. Rond 12:30 zijn we aangekomen op locatie en na het omkleden ook weer rustig ingelopen. Voor de start nog wat versnellingen van +- 100 meter.  Aangezien ik twee weken ervoor een PR had gelopen en ik na mijn voedselvergiftiging geen idee had waar ik op dit moment stond heb ik besloten om voor alles of niets te gaan.

Ik heb besloten om alle risico’s te nemen en kwam daarmee de na 5 kilometer door in 16:06. Na 10km kwam ik door in 32:49. Tot aan de brug die over de Maas gaat ging het helemaal prima. Vanaf deze brug kon ik het tempo niet meer vol houden. De tweede 10 kilometer ging dan ook niet harder dan 35:02 hiermee heb ik een verval van meer dan 2 minuten. In de laatste kilometer van deze prachtige wedstrijd kon ik toch nog weer wat versnellen en daarmee kwam ik in een tijd van 1:11:35 over de finish.
Met deze tijd ben ik 15de geworden op het NK.

Natuurlijk had ik gehoopt die Sub70 te verbreken maar met twee keer 71 minuten te hebben gelopen in 14 dagen ben ik dan ook tevreden. Vooral tijdens de Venloop had ik niet verwacht dat ik alsnog in de 71 zou uitkomen. Deze week geniet ik even van de rust en eet ik ook een patatje extra. Vanaf komende week start de voorbereiding op het baanseizoen en ik kan alvast beloven dat ik dit jaar weer vaak mijn persoonlijke records ga verbeteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s