Hoe ziet mijn trainingsweek er uit?

Blog 28.jpg

Omdat ik regelmatig vragen krijg wat ik zowel doe qua training in een week wil ik graag de afgelopen week met jullie delen. Natuurlijk werk ik ook gewoon dus moet ik mijn trainingen tussen het werk en mijn neven activiteiten inplannen.  Ik werk tussen de 30 en 45 uur en nu richting de CPC heb ik wel één extra vrije dag per weer zodat ik meer tijd heb om te herstellen. Op dit moment zit ik aan het einde van de 2de fase in de voorbereiding op de CPC Loop. In deze 3 weken heb ik mijn kilometers opgebouwd van 95 in week 1 naar 115 in week 2 en nu in de 3de week 138 kilometer. Volgende week heb ik een relatieve rustweek staan waarin ik rond de 90 kilometer ga uitkomen.  Daarna volgt er nog een periode van 4 weken waarin ik specifieker op de gewenste wedstrijd tempo ga trainen en waarin de totaal omvang ook weer iets omhoog gaat.

Maandag.
Ochtend: Duurloop van 95 minuten met daarin 2x3000M rond de 3:45.
Middag: Krachttraining en daarna 30 minuten uitlopen op de loopband.

Dinsdag.
Avond: Intervaltraining kort op 3000/5000M tempo. 200/300/400 meters stonden op het programma. totale omvang 5000M aan interval

Woensdag.
Ochtend: Duurloop van 70 minuten (is 73:15 geworden door een behoorlijke sterke wind)
Middag: Krachttraining en daarna 30 minuten uitlopen op de loopband. (Direct na deze training door naar de masseur)

Donderdag.
Avond: Blokkentraining met de groep. 3x 2’Dl3-8’TDL-4’10km tempo

Vrijdag. (Rustdag)
Middag: 30 minuten lopen op de loopband.

Zaterdag.
Ochtend: Blokkentraining in Schoorl. Totaal 105 minuten waarvan 52 minuten op tempo

Zondag.
Ochtend: Duurloop van 80 minuten met 2x5km in zone 2

Na de training van zojuist mag ik nog even een middagje werken en dan kan is deze trainingsweek helemaal afgesloten. Volgende week staat in het teken van relatieve rust waarbij ik rond de 90 kilometer ga uitkomen. In deze week heb ik de mogelijkheid om 2 hele rustdagen in te plannen en hier maak ik dan ook gebruik van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s