Nieuw jaar, nieuwe kansen.

Nieuw jaar, nieuwe kansen.

Het nieuwe jaar is alweer een dikke week bezig maar toch is er alweer heel wat gebeurd.
Na de Verhoeve groen cross in Appelscha heb ik op oudjaarsdag nog mee gedaan met de Sylvestercross in Soest. Man o man wat was dat een wedstrijd. Spoelende regen, blubber en mul zand. Dat zand dat ligt mij voor geen centimeter dus meer dan veld vulling kon ik ook niet betekenen in deze wedstrijd. qua tempo was ik in het mulle zand totaal nergens. Van tevoren wist ik ook al dat dit totaal niks voor mij was. Maar goed ik doe mee aan dit soort wedstrijden om totaal uit mijn comfortzone te gaan, mijn mentale vermogen en mijn aerobe vermogen te verbeteren. Daarnaast heb ik heel erg genoten van deze wedstrijd.

Blog 27

“Aan de vorige wedstrijd in Appelscha heb ik nog wel een kleine hak blessure overgehouden. Gelukkig heeft mijn fysiotherapeut van Fysio 058 mij zeer snel en kundig kunnen helpen waardoor mijn voorbereiding op de Sylvestercross geen enkel gevaar heeft gelopen.”

Afgelopen zondag heb ik een cross in Friesland gelopen. Dit keer in de bossen van Sint nicolaasga. Een zeer gevarieerd parcours stond er op het programma. Compleet met veel blubber, boomstammetjes en een weiland waar je doorheen moest baggeren. Binnen een kilometer kon ik afstand nemen van mijn concurrentie. In de eerste ronde verloor ik wat terrein door het weiland maar dit mocht te pret niet drukken. In de tweede ronde kon ik het tempo nog wat verhogen en kon ik mijn 1ste plek veilig stellen. Een prima resultaat bij mijn eerste wedstrijd van 2018.

Deze wedstrijd was dan ook de laatste cross in de voorbereiding naar een halve marathon in maart. Dit jaar heb ik weer nieuwe kansen om van dit jaar een beter jaar te maken dan vorig jaar. Richting de komende wedstrijden heb ik dan ook weer scherpe doelen voor mijzelf gesteld. In aanloop naar deze wedstrijden heb ik mijn eerste 4 weken aan voorbereiding er alweer op zitten.

In deze eerste periode heb ik wat meer aandacht besteed aan de lagere training zone’s. Zo heb ik een aantal lange duurlopen gedaan van 24 kilometer. Bijna elke week minimaal 1 keer Daarnaast ben ik in de interval training niet harder gaan lopen dan 3:30 per kilometer. Ook heb ik veel trainingen op de loopband gedaan zodat ik niet te snel loop.

Trainingen die ik heb gedaan in de eerste vier weken in voorbereiding op een halve marathon in maart.

– Duurloop van 27 kilometer.(progressief begonnen op 5:00 per kilometer/ geëindigd op 3:30 per kilometer)
– Duurloop van 21 kilometer op 4:29 per kilometer.
– Blokkentraining 4×10 minuten op duurloop 3 (3:36/3:55) (5x200M na afloop van de blokken)
– Blokkentraining 1×6’DL3, 1×6’TDL, 1×6’DL3 en dat 2x
– Intervaltraining 300-400-300M 6x
– Loopband training 1km op 4:26 1km op 3:30 en dat een aantal keer.

De komende vier weken staan in het teken van het verbeteren van de aerobe vermogen. Opbouwend in kilometers en veel kilometers in de DL3 zone. Daarnaast besteed ik de komende weken ook zeker weer de nodige aandacht aan krachttraining. Ook ga ik zeker twee keer trainen in Schoorl om mijn trainingen extra te prikkelen. Ook deze trainingen ga ik zeker weer met jullie delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s