Zevenheuvelenloop

Inmiddels is het alweer anderhalve week geleden dat ik de Zevenheuvelenloop heb gelopen. Na een prima voorbereiding hebben mijn benen me helaas tijdens de wedstrijd dag in de steek gelaten. Meer dan een 70ste plek en een tijd van 51:04 zat er voor mij helaas niet in.  Gezien de vorm van de laatste weken en het gemak waarin de trainingen gingen had ik van deze wedstrijd veel meer van mijzelf verwacht.  Een tijd ver onder de 50 minuten had ik toch zeker wel verwacht.

Mijn plan was om met de eerste vrouwen mee te lopen en daarmee op de 10 kilometer door te komen rond de 33 minuten. Aan de hand van dit tempo zou ik theoretisch zelfs nog moeten kunnen versnellen in het laatste gedeelte. Helaas moest ik dit plan binnen 5 kilometer al laten varen en tussen kilometer 8 en 13 merkte ik dat mijn benen bijna niet meer vooruit kwamen. 

7hills2

Na deze wedstrijd heb ik rust genomen. Vandaag heb ik voor het eerst sinds 9 dagen weer een rustige duurloop gedaan. De komende anderhalve week train ik ook zeker nog niet op een schema en loop ik voornamelijk wanneer ik zin heb en me volledig uitgerust voel. Ook heb ik goed kunnen nadenken waarom ik op de wedstrijddag niet mijn piek moment heb bereikt. In de komende wedstrijden zal ik gaan experimenteren met een aantal manieren om mij optimaal voor te bereiden op de wedstrijden. Duidelijk is dat heel veel rusten voor mij totaal niet werk.

Hieronder staan een aantal trainingen die ik in de laatste drie weken voor de Zevenheuvelenloop heb uitgevoerd.

– 6km DL3 + 2km 10km tempo (2x) (16 kilometer op tempo)
– Interval met 300/400 meters op 10km tempo
– Interval met 100/200/300 meters
– Blokkentraining (3×8’DL3 + 4’TDL)
– Lange duurloop progressief (4km DL2 – 3km DL3 – 2km TDL – 10km tempo 2x) (25 kilometer totaal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s