Stormachtige wedstrijd

Nu het nog maar 16 dagen tot de Zevenheuvelenloop is kan ik melden dat ik weer helemaal prima in mijn vel zit. De trainingen in de laatste weken sinds de 4Mijl zijn allemaal naar wens gelopen. Afgelopen zondag heb ik dan ook nog aan een wedstrijd meegedaan om mijn vorm te testen.

 

delzijl3

Tijdens de Zeemijlenloop in Delfzijl waaide de bomen bijna om. Een mooi moment om te kijken hoe sterk ik ben. Met zeer afwissende kilometer tijden kwam ik over de finish als 3de overall. Ondanks een afwijkende afstand loop ik graag wedstrijdjes in Groningen. Dit komt mede omdat hier altijd publiek aan de kant van de weg staat. En alle wedstrijden zijn prima georganiseerd en wedstrijdatleet vriendelijk.

Ik werk nu toe richting de Zevenheuvelenloop en hierbij pas ik mijn trainingen ook aan aan de wedstrijd. Zo heb ik onder andere meer heuveltraining in mijn schema opgenomen. Intervallen bij de aquaducten en bruggen in Leeuwarden. Zowel naar boven als naar beneden. Ook heb ik een aantal tempotrainingen gedaan waarbij het tempo onder of rond het wedstrijdtempo van de Zevenheuvelenloop zit. Mijn omvang richting de wedstrijd neemt ook wat toe.

– 2x Heuvelinterval (Minutenloop)
– Blokkentrainingen (3×20′ op DL3) (4×10′ op TDL)
– 2x Duurloop 25km (4:15 gemiddeld)
– Zeemijlenloop Delfzijl
– Hersteltrainingen (op de weg en op de loopband)

De komende anderhalve week ga ik nog een aantal trainingen doen om in de wedstrijdvorm te komen. De tempo’s zullen niet al te hoog zijn in vergelijking met het baanseizoen.  Ook zal de intensiteit van de krachttraining fors gaan afnemen en ligt te focus nu nog meer op de corestability.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s