4 mijl

De afgelopen maand heb ik drie wedstrijden gelopen. Ik ben ook blij om te kunnen melden dat ik me langzaam weer fitter ben geworden. Tussen de wedstrijden in heb ik regelmatig extra rust genomen.

De laatste 5000M van het seizoen heb ik gelopen in Wageningen op de blauwe tartan baan van A.V. Pallas’67. Enigszins had ik gehoopt om mijn PR te verbeteren. Helaas zat dit er nog niet in. Wel kan ik wel tevreden terugkijken naar het baanseizoen. Op één wedstrijd na waar ik beter niet had kunnen starten ben ik sinds juni nooit meer ingehaald geweest in de laatste 400 meter tijdens een wedstrijd. Voorgaande jaren verloor ik soms nogal wat plekken in de laatste 400 meter. Aan de hand hiervan kan ik wel zeker stellen dat mijn snelheid ook een stuk hoger is geworden. Ik heb de afgelopen zomer hard getraind misschien wel te hard op momenten. Ik ben er zeker van overtuigt dat dit mij volgend jaar wel verder gaat helpen naar betere tijden.

In de week na mijn laatste 5000M heb ik gekozen om een weg wedstrijd te lopen. Mijn doel tijdens deze 10 kilometer op Texel was om een podium plek te lopen.  In de eerste kilometers liep het tempo ook behoorlijk op. het 3 kilometer punt kwam ik dan ook door in 9:18. Daarna kwam de wind vol op je snufferd en zakte mijn tempo uiteindelijk helemaal in. Het zakte zo erg in dat de een naar andere loper mij voorbij kwam lopen alsof ik stil stond. Een eindtijd van 33:17 en een 5de plek was dan in eerste instantie ook een behoorlijke tegenvaller. Een dag later had ik koorts en hierop heb ik in de week erop maar één keer getraind.

Doordat ik de week ervoor ziek was geweest heb ik in voorbereiding van de 4mijl niet zo heel veel kunnen doen. Al moet ik zeggen dat ik op de dinsdag voor de 4mijl een prima interval training heb afgewerkt. Deze training ging zo lekker dat ik na 4000M dacht ik moet nu rusten en trek deze vorm door naar de 4mijl. Het is voor mij alweer drie jaar geleden dat ik deze prachtige loop tussen Haren en Groningen heb gelopen. Dus een PR moest er zeker wel inzitten. De eerste kilometer was het wat dringen en de eerste twee kilometer ging het ook prima. Ik schrok een beetje dat na drie kilometer het tempo wat inzakte. De finish haalde ik dan uiteindelijk ook in een tijd van 20:51. Vooraf had ik mijzelf zeker fors sneller verwacht. Maar ik heb alles eruit gehaald wat er die dag voor mij inzat. Achteraf ben ik hier dan ook wel tevreden mee. Mijn voorbereiding is dan natuurlijk ook niet helemaal optimaal geweest en tegen de wind in lopen is natuurlijk ook niet optimaal.

4mijlgroningen2

In achtervolging op Piet Wiersma

Op dit moment kijk ik dan ook redelijk tevreden terug op de laatste wedstrijden. Natuurlijk wil ik sneller en meer vooruitgang maken.  Helaas is dit altijd mogelijk. Het enige wat ik kan doen is mijzelf maximaal geven in de wedstrijden.

De komende periode ga ik verder toewerken na de 7heuvelenloop. Ik voel me ook fit genoeg op dit moment om me volledig te concentreren op deze wedstrijd.  Binnenkort zal ik dan ook mijn trainingen weer delen die ik in deze periode doe.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s