NK 10.000M

Beste lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. In de afgelopen drie weken heb ik drie wedstrijden gedaan en ben ik nu toe aan een periode waarin ik vier weken geen wedstrijd heb.En daar ben ik ook wel even aan toe. In vier weken tijd heb ik vier wedstrijden gedaan en wellicht kwam ik hierdoor in de laatste wedstrijd net wat tekort.

Op vrijdag 30 juni heb ik meegedaan aan de BB lopers baanclassic. Mijn doel was hier om mijn PR aan te vallen en dat is dan ook gelukt. Het was een avond waarin de omstandigheden optimaal waren en waarin ik een zeer constant tempo kon lopen. Vanaf de start vormde er een groepje waarin ik prima kon meelopen. Na circa 3000 meter kon ik nog een beetje versnellen waardoor ik nog wat verder na voren kon lopen. Helaas ben ik in de laatste ronde nog door een aantal atleten ingehaald waardoor ik als 10de over de finish kwam in een tijd van 15:39. Dit is een verbetering van 2 seconden op mijn persoonlijke record. Echter merk ik nog wel dat ik flink wat tekort kom in de laatste ronde maar hier kom ik wat later op terug.

Een week later op vrijdag 7 juli heb ik nog een 5000M gelopen. Ditmaal tijdens de trackmeeting in Wageningen. In de week ervoor heb ik mijn persoonlijk record met 2 seconden verbeterd. Daarom had ik tijdens deze wedstrijd een ander doel. Dit keer ging ik harder van start dan normaal en het doel was om zolang mogelijk dit tempo vast te houden om zo te kijken hoever ik zou kunnen komen. Na 3000 meter was het beste er wel af en uiteindelijk kwam ik over de finish als 6de en de tijd van 15:41 was nog niet eens zo slecht.

Blog 20

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: Het NK in Utrecht. Mijn schema was niet afgestemd op deze wedstrijd dit omdat ik had verwacht dat er een strengere limiet voor deelname was. Graag wouw ik nog een 10.000M wedstrijd op de baan lopen en ik voelde me ook goed in vorm. Ik had mijn doel voor deze wedstrijd dan ook gesteld op een tijd onder de 32 minuten. Maar om een lang verhaal kort te maken. Het ging gewoon kut. De benen waren dramatisch en het was vanaf ronde één eigenlijk al afzien. Omdat ik zo graag mee wouw doen wouw ik absoluut niet uitstappen en heb ik dan ook alles gegeven was ik die dag in mij had. Een 11de plaats en een tijd van 32:46:90 op mijn debuut op de 10.000 meter ben ik dan achteraf niet geheel ontevreden mee.

De komende weken heb ik dan wat meer rust en pak dan ook in de komende maanden weinig wedstrijden. Het viel mij enorm op dat ik in de laatste ronde heel veel snelheid tekort kom en daarom wil ik de komende tijd mijn focus leggen op het ontwikkelen van een hogere snelheid. Daarbij pak ik dit jaar geen wedstrijden meer die langer zijn dan 16,1km en blijf ik mij tot aan september focussen op de baan. Ik heb mij doelen bijgesteld en samen met mijn trainer en begeleiding hebben we het doel gesteld om op de 5000M richting een 15 laag te gaan.

Hierbij ga ik jullie ook zeker de komende weken weer op de hoogte van houden en blijf mij volgen richting betere tijden!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s