Stadsloop Appingedam

Blog 19

Foto: ©Flip slik

In de afgelopen drie weken heb ik twee wedstrijden gehad. Zo liep ik op 11 juni de 8 van drachten en gisteren 25 juni de stadsloop in Appingedam. Tijdens een zeer warme 8 van drachten ben ik derde geworden in een tijd van 26:09. Mijn doel was om te finishen bij de beste drie en hier had ik dan mijn race tactiek ook op aangepast. Aangezien de temperatuur boven de 25 graden was leek het mij verstandig om niet al te snel te starten. Na 5 kilometer kwam ik met de kopgroep door in 16:40 en daarbij een minuut boven mijn PR op de 5 kilometer.De laatste drie kilometer ging dan het tempo ook flink omhoog en die ging dan gemiddeld in 3:10 per kilometer. Na mijn mening een prima resultaat met deze temperatuur.

Tussen de 8 van drachten en de stadsloop Appingedam heb ik een aantal trainingen gedaan om nog wat aan mijn snelheid en duurvermogen te werken. Hieronder staan een aantal trainingen die ik heb gedaan.

– Interval 10×600 op 1:48
– Blokkentraining 30′ op DL3 (3:35) en daarna 4x 2′ op dl3 + 3′ op TDL.
– Duurloop van 22km op DL1
– Interval 3x3000M op 9:56

In de week op Appingedam heb ik bewust niet teveel gas terug genomen. Ik voelde dat de vorm goed zit maar wil niet te vroeg pieken omdat er nog drie wedstrijden in de komende weken op de planning staan. Tijdens de stadsloop ben ik ook niet te snel gestart. Mijn doel was om een tijd rond mijn PR te lopen. Ik kwam stak op schema door tijdens de 5 km en daarna heb ik in de twee opvolgende kilometers wat teveel seconden laten liggen. Bij zeven kilometer had ik uitgerekend dat ik nog op 32:50 zou uitkomen zonder te versnellen. Helaas heb ik zelf een kleine misrekening gemaakt waardoor ik net boven de 33 grens uitkwam. 33:04 was de eindtijd en is de op één na snelste tijd die ik gelopen heb op een officieel parcours. Kwam fit genoeg over de finish en mag zeker niet klagen.

De komende week staat de BB lopers Baanclasssic op het programma. Hier wil ik zeker een aanval gaan doen op mijn eigen PR.

Stay tuned

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s