Loop Leeuwarden

Een maand geleden heb ik mijn laatste blog gepost. Het werd nu wel weer eens tijd om er eentje te publiceren. Na een tijdje dat het wat minder ging qua prestaties ben ik nu weer op de juiste weg. Afgelopen zondag heb ik dan mee gedaan met Loop Leeuwarden. Waar ik vorig jaar tweede was op de 10km in een tijd van 32:54 mocht ik dit jaar tweede worden op de halve marathon in een tijd van 1:12:58. Echter was er dit jaar een extra lusje toegevoegd waardoor het parcours +- 390 meter langer is geworden dan vorig jaar. Voor de wedstrijd had ik niet veel verwachtingen van mijzelf dit omdat ik in de laatste week mijn inschrijving heb laten overzetten van de 10km na de halve marathon. Deze keuze heb ik gemaakt omdat mijn clubje Cambuur in de middag moest spelen tegen MVV voor de play off’s. Maar laten we dat resultaat maar snel vergeten.

Gelukkig was er voor de kijkers via Podium TV een leuke wedstrijd te zien tijdens Loop Leeuwarden. Mijn doel was om rustig van start te gaan dus ik heb de kopgroep in de eerste kilometers laten lopen. Rond het 4 kilometer punt vond ik de aansluiting met de kopgroep waar onder andere Willem de Boer en Erik Negerman de toon aanvoerde. Na een paar honderd meter in de kopgroep gelopen te hebben besloot ik om ietsje harder door te lopen. een kilometer later vond ook Erik de aansluiting bij mij daarna liep hij weer wat op mij uit en tot aan het 10 kilometer punt wisselde we af en toe van stuiver.
Rond elf kilometer vond ook Willem de aansluiting weer bij de kopgroep en toen was de top drie weer bij elkaar. Op de terugweg richting Jelsum hebben Willem en ik geprobeerd een gaatje te slaan bij Erik. We kregen echt het idee dat er iemand van Lionitas kon winnen. Rond 16 kilometer heb ik een versnelling ingezet en had verwacht dat ik los was van de achtervolgers. Nog voor het 17 kilometer punt kwam Erik weer voorbij en kwam met een laatste versnelling waar ik niet meer in mee kon. Het beste was er bij mij wel vanaf en de laatste kilometers gingen ook zeker niet harder dan 3:28 per kilometer. Een tweede plek tijdens één van de grootste lopen in Friesland is dan ook een resultaat waar ik zeker heel tevreden mee ben. Ik heb het echt plezier gehad in deze wedstrijd wat ook echt een wedstrijd is.

Verder heb ik 23 april meegedaan met de 10 km tijdens de Enschede marathon. Tijdens deze wedstrijd wouw ik meedoen voor de overwinning maar helaas had ik last door steken in mijn zij door mijn eigen schuld. Ik had van tevoren koud water gedronken in plaats van warm/lauw water. Na een minuut stilstaat rond het 6 kilometer punt kon ik weer verder en ben uiteindelijk nog derde geworden in deze wedstrijd.

In de rest van april/begin mei heb ik veel tempo werk gedaan. Voornamelijk 300/400 metertjes op de baan. En aanstaande zondag loop ik dan mee tijdens de competitie wedstrijd in Assen namens Lionitas op de 1500 meter. De komende maand ga ik ook nog verder met veel tempo training waarbij ik eind juni een aanval wil doen op mijn 5000M PR. Maar eerst ga ik genieten van mijn vakantie in Drenthe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s