Recovery smoothie.

Blog 14.jpg
Een aantal keer per week maak in een smoothie voor of na mijn training. Vandaag heb ik na een rustige duurloop een groene recovery smoothie gemaakt. in mijn groene smoothie gebruik ik bladspinazie en banaan als de basis. In bladspinazie zitten veel voedingsstoffen zoals: ijzer, magnesium, kalium en vitamine A. Natuurlijk heeft de banaan een positieve toegevoegde waarde doordat hier ook veel kalium, magnesium en vitamine A in zit. Daarnaast voeg ik nog whey proteïne toe om de smaak wat aangenamer te maken en ook om extra eiwitten binnen te krijgen die ik anders tekort zou komen.

Voordelen:

IJzer: IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling.

Kalium: Kalium heeft een gunstig effect op de bloeddruk omdat het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken.

Magnesium: Magnesium is een mineraal dat nodig is voor de bot opbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen en van belang voor het goed functioneren (strekken en samentrekken) van spieren, zoals de hartspier. Magnesium is nodig voor een goede werking van een groot aantal enzymen in de lichaamscellen heeft een belangrijke rol in het metabolisme oftewel enzymreacties.

Vitamine A: Vitamine A zorgt voor de huid en ogen. Vitamine A is nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid, door vitamine A worden epitheel cellen gevormd in de huid, luchtpijp, het haar, tandvlees en longweefsel.

Eiwitten: In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet buiten kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid. Verder helpt een eetpatroon met relatief veel eiwit om op gewicht te blijven. Dat komt doordat eiwit goed verzadigt en belangrijk is om het spierweefsel in stand te houden.

Ingrediënten voor een 1 persoons-smoothie:
50 gram bladspinazie
1 banaan
1 kop water
1 schep whey proteïne poeder (banaan/vanille)

Je gooit de bladspinazie en de banaan in de blender. Als volgt voeg je er ook een kopje water bij. Dan zet ik de blender aan. Zodra alles tot een vloeibare substantie is gevormd voeg je nog een schep proteïne poeder toe. Daarna zet je de blender nog een keer aan. Als alles goed gemengd is kan je van de smoothie genieten!

Bron: Voedingscentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s