De Sub 1:10 (deel 1)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. En het is ook alweer 11 dagen geleden dat ik mee heb gedaan aan de 20 van Alphen.

Hoe is de de 20 van Alphen gegaan? Nou kut!
Het wou totaal niet had geen enkele power in de benen. Liep na twee kilometer alleen. Als volgt was het behoorlijk aan de koude kant en regende het pijpenstelen in stormachtige omstandigheden. Echter was dat waarschijnlijk niet de oorzaak van deze slechte wedstrijd. In de voorbereiding op deze wedstrijd heb ik behoorlijk hard getraind en te weinig rust gehad waardoor ik niet uitgerust aan de start stond. Meer dan een 14de plek en een tijd van 1:11:21 zat er dan ook niet voor mij in. Deze tijd is nogal geflatteerd na 10 kilometer heb ik niks meer geforceerd om fit te blijven. Na deze wedstrijd heb ik nog wel een paar dagen nodig gehad om te herstellen. Ik was behoorlijk vermoeid en wou nog even een check doen bij Fysio 058 voordat ik weer zou starten met de trainingen.

Blog 13

In de periode tussen de Groet uit Schoorlrun en de 20 van Alphen heb ik een paar mooie trainingen kunnen uitvoeren.

Waaronder:

– Een duurloop 19 kilometer met 3×15 minuten op DL3
– Een tempoduur training van 17 kilometer met 5×6 minuten op TDL
– Interval training van 4×2 kilometer op TDL

Na de 20 van Alphen komt er nog een korte periode met wat meer langer duurlopen. Zondag staat eigenlijk de laatste echte tempo training gepland. Aan de tijd van de 20 van Alphen zou ik zeggen dan een Sub 1:10 nog ver weg is. Wat ik moet doen om dit alsnog te halen tijdens de Venloop is deze keer mijn kop er goed bij houden. Zorgen dat ik goed uitgerust aan de start kom. Voldoende slaap pakken en niet meer s’nachts thuiskomen na een avondje Cambuur Leeuwarden! In dat geval denk ik nog steeds dat het mogelijk is om in Venlo al een sub 1:10 tijd neer te zetten. Zo niet dan volgt er een deel 2 van dit avontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s