Groet uit Schoorl run.

blog-12

Het is alweer een dikke week geleden maar vorige week zondag heb ik mijn eerste echte wegwedstrijd van 2017 gelopen. Na een paar weken voorbereiding op deze wedstrijd ben ik hier heen gegaan om mijn PR aan te vallen. Met een tijd van 32:26 ben ik 34 seconden sneller dan mijn laatste 10 kilometer wegwedstrijd. Toch had ik een week van te voren verwacht dat ik een iets snellere tijd zou kunnen lopen. De eerste vijf kilometer gingen prima op een schema van 32:00 kwam ik door en had als doel om in de tweede helft nog te versnellen. Helaas zat dit er niet meer in.  Gelukkig volgen er dit jaar nog voldoende kansen om onder de 32 minuten te lopen.

Na deze wedstrijd heb ik de afgelopen week goed de tijd genomen om te herstellen van deze wedstrijd. Zo heb ik de interval training op een veel lagere intensiteit gedaan dan normaal en ook donderdag tijdens de groepstraining heb ik niet harder dan mijn DL3 gelopen. Zo was afgelopen week dan ook goed geschikt om net even wat meer aandacht te schenken aan de core stability training. Over twee weken doe ik in voorbereiding op de Venloop mee aan de 20 van Alphen. De komende vijf weken richt ik mij dan ook verder op de Venloop waar ik mijn PR op de halve marathon ga aanvallen.

Na de Venloop loop ik een aantal wedstrijden met met een maximale afstand van 10km en ga ik mij verder voornamelijk richten op de baanwedstrijden die er weer aan gaan komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s