Update richting Schoorl.

Het is nu zondag 21 dagen na Egmond en 14 dagen voor Schoorl (NK 10km). En het werd ook wel weer eens tijd voor een update op mijn site. Nu ik richting Schoorl werk heb ik de afgelopen weken wat meer aandacht gehad voor specifieke wedstrijd training. Hierbij doe ik meer tempo werk op en rond het gewenste wedstrijd tempo wat ik in Schoorl wil lopen. Voornamelijk heb ik al mijn interval trainingen op het asfalt en op bosgrond afgewerkt. Dit om meer wedstrijdhardheid te realiseren. Ook in mijn krachtschema zijn de oefeningen wat explosiever. blog-11

Een aantal trainingen die ik de afgelopen weken heb gedaan.

– 10 kilometer op 3:40 per km
– meerdere duurlopen van 14-23km in DL1/2

– Interval: 8km inlopen op DL1/2 daarna 4x1000M op gewenste wedstrijd tempo en dan 4 sec. langzamer
– Interval: 1000-2000-1000-3000M op 10km tempo
– Lange blokkentraining: 50 minuten op verschillende tempo’s, 28 min DL3, 10min TDL, 12min 10km tempo (in verschillende blokjes)

Naast het trainen probeer ik ook om zoveel mogelijk rust te pakken en goed te blijven eten. Meestal eet ik dan ook voor de meest stevige training van elke week pannenkoeken gemaakt van teffmeel. Omdat ik niet zo van de pasta ben, ben ik vorig jaar opzoek geweest naar het juiste voedsel voor de wedstrijd en hier ben ik bij pannenkoeken gemaakt van teffmeel uitgekomen. Naast dat deze pannenkoeken heel erg heerlijk zijn zitten deze pannenkoeken ook nog eens boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn als atleet.

De komende 14 dagen zal ik mijzelf verder voorbereiden op Schoorl en zal ook zeker na deze wedstrijd weer een update gaan plaatsen.
Verder heb ik nog twee wedstrijden toegevoegd aan mijn wedstrijd planning. Zo zal ik voor het eerst mee gaan doen aan de 20 van Alphen en de Venloop (21,1km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s