Egmond halve marathon

blog-10
1:13:50 als je me voor de wedstrijd zou vragen naar de geschatte eindtijd zou ik eerder een 1:15/1:16 hebben gezegd. Vroeg je dit zelfde drie weken geleden aan mij dan zou ik een tijd onder de 1:11 hebben gezegd. Vlak voor mijn trainingsstage heb wat koorts gehad en tijdens de eerste dagen was ik ook nog steeds flink verkouden.  Zoals ik in mijn vorige blog al geschreven had heb ik verder alle trainingen prima kunnen doen. Ook was mijn doel om bij de top 50 te eindigen. Uiteindelijk ben ik 42ste geworden.

Op de ochtend voor de wedstrijd heb ik mijn tactiek bepaald. Mijn tactiek was om niet al te snel van start te gaan. De eerste 10km kwam ik dan ook door in een tijd van 35:19. Niet bepaald een scherpe doorkomst maar aangezien er in de duinen nog al mul zand lag zaten hier kilometers tussen waar ik slechts 3:45/3:50 liep. Na 10 kilometer kom je op het verharde pad waar je normaal gesproken veel harder kan lopen. Maar besloot om nog tot 15 kilometer rustig aan te doen. Toen het tempo wat omhoog ging merkte ik wel dat de bestrating behoorlijk glad was. Maar alsnog draaide ik vervolgens alles kilometers onder de 3:30. In de laatste kilometers heb ik nog veel lopers ingehaald en kwam dan ook in een tijd van 1:13:50 over de finish. Deze tijd is ook gelijk mijn 1-na snelste tijd die ik gelopen heb op een halve marathon. En gezien de positie en gemak waarop ik dit gelopen heb ben ik ook zeer tevreden met het resultaat. De komende vijf weken ga ik mij verder voorbereiden op de Groet uit Schoorl run NK 10km. Minder kilometers en meer intensiteit staat op het programma. Nu nog hopen dat de winter ver uit Nederland blijft!

Een gedachte over “Egmond halve marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s