Trainingsstage Portugal

Zojuist heb ik mijn laatste training afgerond tijdens mijn twaalfdaagse verblijf in Monte Gordo (Portugal). Het is nu 20 graden en heb vandaag optimaal kunnen genieten van de laatste zonnestralen hier. Straks nog even ontspannen in de sauna en morgen ochtend vlieg ik alweer terug naar Nederland.

Blog 9.jpg

Net als vorig jaar ben ik dit jaar weer mee geweest met de groep van Paul Zwama. Het is misschien ook leuk om zijn verslag van de afgelopen twaalf dagen te lezen op paulzwama.com. Vorig jaar kwam ik hier met een knie blessure en ondanks de blessure had ik toch nog een paar trainingen kunnen doen. Aan de hand van deze stage heb ik vorig jaar veel progressie kunnen boeken op alle afstanden. Na de eerste dagen wat last te hebben gehad van een verkoudheid en een snotterneus heb ik toch alle trainingen prima kunnen doen. Een totaal van 192 kilometer in 12 dagen in 16 trainingen. De eerste week lag de focus op langere duurlopen en snelle intervallen. Hieronder heb ik een overzicht van de kerntrainingen staan die ik de afgelopen dagen heb gedaan.

– 6x1200M in 3:47
– 26km ( 20’dl3, 15’TDL, 10’DL3, 5’TDL )
– Interval: 6×300 in 54″, 6×400 in 1’13”, 4×500 in 1’33”
– 26km DL 1/2 (soepel)

– Interval: 2x 600,600,800,1000 op tempo 1’21” per 400M (1:11:30)
– 2x2000M op wedstrijd tempo (Deze ging tussen 3’10” – 3’15”)

De laatst genoemde training ging wat te hard maar ging wel op gemak. Aankomende zondag doe ik mee aan de Saucony Egmond halve marathon. Ik ben benieuwd hoe deze gaat uitpakken. Mijn gevoel is op dit moment nog niet zo goed als in Eindhoven maar hoop zeker mee te gaan doen voor een plek bij de eerste 50. Naast het vol op trainen heb ik ook nog de tijd gehad voor een mooi fietstochtje en ben ik ook nog naar Faro en Tavira geweest om de toerist uit te hangen. De komende weken ga ik verder geen wedstrijden meer doen en ga ik nog zo een vier weken door trainen tot de Groet uit Schoorl Run. Mijn doel is om vroeg in het seizoen mijn PR aan te vallen en daarmee een sterke basis te maken voor een halve marathon in maart.

Vanaf komende week ga ik ook mijn nieuwe schoenen uitproberen en ben benieuwd wat Saucony te bieden heeft qua schoen. In één van mijn volgende update’s ga ik hierover mijn bevindingen vertellen. Ik liep al op wedstrijd spikes van Saucony dus verwacht ook zeker dat de racers en duurloop schoenen mij zeker gaan bevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s