Van de Warandeloop naar de ronde over Ried.

Vorige week heb ik voor het eerst mee mogen doen met de Warandeloop in Tilburg. Voor de start waren mijn verwachtingen niet al te hoog. Tijdens de training grapte ik al “Ik hoop dat ik niet gedubbeld word op dit parcours“. Zo gezegd zo gedaan na zo een lange 34 minuten kwam ik over de finish als één van de laatsten. 104de van de 180 deelnemers waarvan er 110 over de finish kwamen. Toch heb ik best wel lekker gelopen de tijd is niet om over na huis te schrijven maar na drie weken met de veel kilometers kon ik wel merken dat mijn basis beter is geworden. In de laatste zes weken was mijn snelste kilometer in de training slecht een 3:08 en verder heb ik vrij rustig getraind. Ook moet ik toegeven dat ik toch niet een al te beste crosser ben.

blog-6

De komende periode staat meer in het teken van tempo. Minder omvang en meer intervallen. Helaas kreeg ik dinsdag na de training wat last aan mijn rechter voet. Gelukkig kon ik de volgende dag direct terecht bij Fysio 058. Hierna heb ik tot nu toe hier geen last meer van gehad. De rest van de week gingen de trainingen beter en beter. Langzamerhand probeer ik het tempo weer wat op te voeren en dat ging ook gemakkelijk. Vandaag heb ik mijn interval training eens op de weg uitgevoerd in plaats van op de baan. In mijn geboorteplaats (Franeker) was een recreatieloopje. De allerlaatste ronde over Ried met een parcours over onder ander Dongjum, Tzummarum, Firdgum, Ried, Peins en Schalsum. 8x1000M stond op de planning en in de rust in een redelijk tempo doorlopen. De 1000jes gingen soepel tussen de 3:15 en 3:20 per kilometer. In de rust pakte ik mijn DL2 tempo tot de kilometer weer voorbij was. De komende weken blijft de focus op krachtopbouw en wat meer tempo werk. Over zo een 14 dagen doe ik mijn laatste wedstrijd van 2016 tijdens de Verhoeve groen cross in Appelscha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s