120,140,150 #Beastmode

Goedenavond, terwijl ik deze blog schrijf heb ik net mijn trainingsweek met de meeste omvang in kilometers tot nu toe gehad. Na drie weken relatieve rust na de Eindhoven halve marathon ben ik weer begonnen met mijn voorbereiding op het voorjaar van 2017. Dit betekend weer serieus aan het werk met als start een blok van drie weken van 120, 140 en 150 kilometer in de laatste week. In de eerste week moest ik weer wat wennen aan de omvang in de laatste 6 weken was mijn topweek slechts 95 kilometer geweest. Ook ben ik sinds de week ervoor weer begonnen met krachttraining wat als gevolg heeft dat ik behoorlijk spierpijn heb. Daarnaast had ik in deze week ook mijn deelname aan de berenloop op Terschelling gepland. Tijdens deze wedstrijd heb ik de eerste 10 kilometer op gepaste afstand van de latere winnaar gelopen. Na 8 kilometer had ik door dat ik niet helemaal fit was en heb ik na 10 kilometer het tempo ook aanzienlijk naar beneden gegooid zodat ik ontspannen door kon blijven lopen. Uiteindelijk nog derde geworden in mijn leeftijd-categorie. De week erna stond er 140 kilometer op het programma en heb daarbij zondag de tempo training tijdens een cross gedaan met het oog op de warandeloop. Het parcours was goed drassig en dat maakte het parcours technischer dan een hard parcours. Tijdens deze training voelde het wel behoorlijk zwaar aan maar ik heb de training goed kunnen afronden. De afgelopen week stond er dan 150 kilometer op de planning. Nog nooit had ik zoveel kilometers gelopen in een week en keek hier dan ook zeker een klein beetje tegenop. Maar het bleek allemaal een stuk makkelijker te gaan dan gedacht. Tot en met vrijdag had ik 90 kilometer gedraaid en op zaterdag heb ik besloten mijn training uit te voeren tijdens de molenloop in Vrouwenparochie. Deze recreatieve loop wordt georganiseerd door SV Friesland.  Hierbij hoefde ik me onderweg geen zorgen te maken om wat water want dit wordt natuurlijk top geregeld door SV Friesland. 3×15 minuten DL3 stond er op de planning op een stormachtige dag. Deze blokken gingen verrassend goed en voel me per training beter worden. Na 82 minuten kwam ik binnen op de 21,5 kilometer en ik had mijn training van 25 kilometer erop zitten. Nu zit mij week van 150 erop en voel me sterker dan ooit. Deze week heb ik dan een week van relatieve rust omdat zondag aanstaande de Warandeloop op de planning staat.

blog-5(Foto: Janke van der Schaaf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s