Start cross seizoen

blog-3

Afgelopen week ben ik gestart met mijn voorbereiding op de Warandeloop in Tilburg. Tijdens deze eerste week heb ik ook mijn eerste cross van dit jaar gelopen. Ook ben ik vorige week weer gestart met krachttraining om komend jaar nog sterker te worden, hierbij heb ik dan ook een nieuwe samenwerking partner gevonden waarover snel meer gaat volgen. Na de eerste week had ik veel last van spierpijn maar in deze week voelden de spieren alweer een stuk beter aan waardoor ik mijn trainingen ook lekker op heb kunnen pakken. Dinsdag tijdens de baantraining veel meters op snelheid gepakt en donderdag tijdens de blokkentraining zo een 40 minuten onder de 3:30 gelopen. Gisteren stond ik dan aan de start bij de AVD Cross in Dwingeloo waarbij mijn doel was om vooral sneller dan vorig jaar te lopen. Vooral door de zogenoemde zandbakken kon ik dit jaar veel soepeler lopen dan vorig jaar. Ik werd niet meer aan alle kanten door iedereen voorbij gelopen maar kon zelfs atleten inhalen en een gaatje slaan in het mulle zand. Met een 7de plek in mijn eerste cross van het seizoen ben in dan ook wel tevreden met het resultaat. Komende week staat de Berenloop (21,1km) op Terschelling bij mij op het programma. Bij deze wedstrijd mogen we een gedeelte over het strand lopen en zie deze wedstrijd dan ook als een prachtige voorbereiding op de Warandeloop waarbij ik nog wat kan werken aan mijn tempohardheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s